Skip to main content

Zonnepanelen en batterijopslag

Zonnepanelen (photovoltaic panels)

PV installatie

Zonnepanelen of fotovoltaïsch paneel (PV installatie) is deze dagen niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Meer en meer mensen kiezen ervoor om zelf zonne-energie op te wekken. Door de fotovoltaïsche cellen in de panelen wordt een deel van de fotonen uit het zonlicht omgezet in energie.

Er zijn twee verschillende merken waar wij mee werken , dit zijn de Canadian Solar en Longi Solar.
Canadian Solar is een full black-panel, de naam zegt het zelf, dit paneel is volledig zwart waardoor dit mooier oogt op je dak.
Longi Solar daarentegen vertoont fijne lichte lijnen in het paneel maar heeft een groter vermogen dan de Canadian Solar.

Het liefst werken we met een inlegframe waarbij de panelen een geheel vormen. Zo zijn er tussen de panelen geen openingen waardoor vuil en ongedierte vermeden wordt.

Omvormer en optimizer

De omvormers en optimizers die wij gebruiken zijn steeds van het merk Solar Edge. De optimizer is een DC/DC-omzetter en wordt aangesloten op elk zonnepaneel, dit maakt het slimme panelen. Het maximale vermogenspunt wordt voortdurend opgevolgd waardoor je een verhoogde energieopbrengst hebt van je installatie. Ook worden de panelen door de optimizers gecontroleerd en worden de gegevens over de prestaties door gecommuniceerd aan het SolarEdge monitoring platform. Dit zorgt voor een kostenefficiënt onderhoud op paneelniveau. De optimizer heeft een SafeDC-functie, die zorgt ervoor dat de DC-spanning automatisch verlaagd wordt tot een veilig niveau wanneer de omvormer of het elektriciteitsnet wordt uitgeschakeld.

Batterijopslag

Indien het dak niet geschikt is om het verbruik van de woning te dekken, kan er gebruik gemaakt worden van een zoutwaterbatterij.

Dit is een milieuvriendelijke batterij die in combinatie met zonnepanelen voor een efficiënter verbruik gaat zorgen. Een slimme sturing zorgt ervoor dat er een mooi evenwicht is tussen de opgewekte – essen de panelen. n de verbruikte energie.

Interesse? Ga voor een vrijblijvend gesprek!