Skip to main content

Lucht-Water Warmtepomp Thermia iTec Eco

De Thermia iTec Eco, een lucht-water warmtepomp systeem dat ontworpen is voor efficiënte verwarming, koeling, en warmwatervoorziening voor eengezinswoningen. Dit systeem belooft niet alleen een significante reductie in CO2-uitstoot door het gebruik van het milieuvriendelijke koudemiddel R32, maar biedt ook een kostenefficiënte oplossing die aanzienlijke energiebesparingen kan opleveren. Hier volgt een samenvatting van de belangrijkste aspecten van de Thermia iTec Eco en hoe deze werkt:

Kenmerken en Voordelen

Groene Engergie

De iTec Eco warmtepomp maakt gebruik van energie uit de buitenlucht, waardoor de CO2-uitstoot met meer dan 70% verlaagd wordt in vergelijking met conventionele koudemiddelen. Dit draagt bij aan een milieuvriendelijker verwarmings- en koelsysteem.

Veelzijdigheid en betrouwbaarheid

Met een vermogensbereik van 1 tot 16 kW voor verwarming en de mogelijkheid om efficiënt te werken bij buitentemperaturen tot -25 °C, is de iTec Eco ontworpen om aan een breed scala aan individuele behoeften te voldoen. Het biedt een optimale prestatie in alle klimaatzones in Europa.

Zwembadverwarming

Een extra functie is de mogelijkheid om het systeem aan te passen voor zwembadverwarming, wat het hele jaar door comfort en kostenbesparingen biedt.

Warm water

De iTec Eco is uitgerust met een geïntegreerde warmwatertank van 180 liter, die gebruik maakt van de Tap Water Stratification (TWS)-technologie. Deze technologie zorgt voor 15% meer warm water, sneller en op een hogere temperatuur dan traditionele systemen.

Maatwerk oplossingen

Geschikt voor zowel lage als hoge temperatuur toepassingen, maakt de iTec Eco het mogelijk om te worden gebruikt met verschillende typen verwarmingselementen zoals vloerverwarming of convectoren. Dit maakt het systeem uiterst geschikt voor zowel renovatieprojecten als nieuwbouwwoningen.

Verwarming en koeling

In de winter concentreert de warmtepomp de warmte uit de buitenlucht om de temperatuur in huis te verhogen. In de zomer kan het proces worden omgekeerd voor koeling, door de warmte uit het huis te halen.

Intelligente besturing

Met de Thermia Online app kunnen gebruikers hun warmtepomp monitoren en regelen vanaf een smartphone, computer, of tablet, waar ze ook zijn. Dit biedt niet alleen gemak, maar ook de mogelijkheid voor installateurs om diagnostische gegevens te controleren en te reageren op meldingen.

Conclusie

De Thermia iTec Eco vertegenwoordigt een geavanceerde oplossing voor het verduurzamen van de verwarmings- en koelbehoeften van woningen. Het combineert de nieuwste technologie met een focus op milieuvriendelijkheid, efficiëntie, en gebruikersgemak. Of het nu gaat om het verbeteren van het comfort in huis, het besparen op energiekosten, of het verminderen van de ecologische voetafdruk, de iTec Eco biedt een veelzijdige en betrouwbare keuze voor moderne huiseigenaren.

Interesse? Ga voor een vrijblijvend gesprek!