Skip to main content

Lucht-water warmtepomp Thermia iTec XT

De Thermia iTec XT , een geavanceerde lucht-water warmtepomp, ontworpen om heel het jaar door te zorgen voor een comfortabel binnenklimaat met efficiënte verwarming, koeling, en warmwatervoorziening. Dit systeem is speciaal ontworpen om de energiekosten tot 80% te verminderen en biedt zelfs bij extreme buitentemperaturen tot -30 °C optimale prestaties. Hieronder volgt een uitgebreide samenvatting van de Thermia iTec XT, inclusief de productkenmerken, werking, en voordelen:

Kenmerken en Voordelen

Hoge prestaties bij extreme temperaturen

De iTec XT kan functioneren bij temperaturen zo laag als -30 °C, waardoor het een betrouwbare warmtebron is tijdens koude winters, en biedt standaard koeling voor de warmere maanden.

Zwembadverwarming

Kan ook worden gebruikt voor efficiënte en kosteneffectieve zwembadverwarming, waardoor gebruikers het hele jaar door van hun zwembad kunnen genieten.

Flexibele oplossingen

Beschikbaar in drie formaten en met vijf verschillende binnenunits, elk aangepast aan specifieke behoeften en systeemconfiguraties. Dit zorgt ervoor dat gebruikers niet betalen voor overbodige capaciteit.

Gebruiksgemak

De iTec XT-controller is ontworpen voor eenvoudige bediening. Eenmaal geconfigureerd, is het systeem onderhoudsvrij met de mogelijkheid om de temperatuur met een enkele druk op de knop aan te passen.

Groen en duurzaam

De warmtepomp vermindert de CO2-uitstoot van een huis met tot 80% en gebruikt het milieuvriendelijke koudemiddel R32, dat een laag aardopwarmingsvermogen (GWP) heeft. Dit maakt de iTec XT niet alleen energiezuinig maar ook milieuvriendelijk.

Warm water oplossingen

Voorzien van een warmwatertank van 180 liter met TWS-technologie voor snelle en efficiënte warmwaterproductie, leverend 15% meer warm water op hogere temperaturen dan traditionele systemen.

Remote Monitoring en Controle

Met Thermia Online en de bijbehorende app kunnen gebruikers hun warmtepomp op afstand monitoren en bedienen, wat zorgt voor gemak en gemoedsrust.

Werking

De Thermia iTec XT benut energie uit de buitenlucht en zet deze om voor gebruik in het verwarmingssysteem van de woning, zowel voor ruimteverwarming als voor warmwatervoorziening. In de winter wordt warmte uit de koude buitenlucht geconcentreerd om het huis te verwarmen, terwijl in de zomer het proces wordt omgekeerd voor koeling. De intelligente regeling en automatische ontdooifunctie garanderen efficiënte werking met minimale bedrijfskosten.

Conclusie

De Thermia iTec XT vertegenwoordigt een robuuste, veelzijdige, en duurzame oplossing voor moderne huishoudens, die streeft naar comfort, energie-efficiëntie, en milieuvriendelijkheid. Met zijn geavanceerde technologieën en flexibele configuratiemogelijkheden biedt de iTec XT een optimale oplossing voor verwarming, koeling, en warm water, geschikt voor een breed scala aan woningtypes en klimaatzones.

Interesse? Ga voor een vrijblijvend gesprek!