Skip to main content

Geothermische Warmtepomp Thermia Calbria Eco

De Thermia Calibra Eco, een geothermische warmtepomp die zich richt op duurzaamheid, efficiëntie en comfort voor verwarming, koeling en warmwatervoorziening in woningen.

Werking en Voordelen

Duurzaamheid

De Calibra Eco gebruikt R452B koudemiddel, wat het CO2-equivalent met 66% vermindert ten opzichte van andere warmtepompen, waardoor het een milieuvriendelijke keuze is die bijdraagt aan de toekomstige EU-klimaatdoelen.

Intelligente bediening

Het systeem kan worden bediend en gemonitord via de Thermia Online app voor smartphones, waardoor gebruikers de controle hebben over het binnenhuisklimaat, zelfs op afstand.

Verwarming en koeling

De warmtepomp is effectief in het leveren van comfortabele verwarming in de winter en koeling in de zomer. Het systeem haalt warmte uit de bodem, verhoogt de temperatuur en distribueert deze via het huis, zoals via vloerverwarming of ventilatorconvectoren. In de zomer kan het proces omgekeerd worden voor passieve koeling.

Stille Werking

De Calibra Eco staat bekend om zijn stille werking met een geluidsniveau van slechts 29 dB, waardoor het een onopvallende toevoeging aan het huis is.

Warm water

Dankzij het geïntegreerde Tap Water Stratification (TWS)-systeem levert de Calibra Eco 15% meer warm water, sneller en op een hogere temperatuur dan traditionele systemen, wat zorgt voor efficiëntie en kostenbesparingen.

Energie- en kostenefficiëntie

Door gebruik te maken van geavanceerde technologieën, zoals de invertertechnologie, biedt de Calibra Eco optimale prestaties in alle klimaatzones in Europa, wat leidt tot aanzienlijke energiebesparingen en lagere energierekeningen.

Geschikt voor diverse woningen

De Calibra Eco is ideaal voor zowel nieuwe energiezuinige huizen als renovatieprojecten, met ondersteuning voor vloerverwarming, radiatoren, koelfuncties en zelfs zwembadverwarming.

Modellen en aanpassingsmogelijkheden

De Calibra Eco is beschikbaar in verschillende modellen met een reeks aan accessoires voor extra functionaliteiten, zoals koeling, zwembadverwarming en integratie met zonnepanelen.

Conclusie

De Thermia Calibra Eco vertegenwoordigt een geavanceerde oplossing voor het verduurzamen van woningen door middel van een efficiënt systeem voor verwarming, koeling en warmwatervoorziening. Het combineert milieuvriendelijke innovaties met praktische voordelen zoals kostenbesparing, comfort en gebruiksgemak, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor huiseigenaren die investeren in een duurzame toekomst.

Interesse? Ga voor een vrijblijvend gesprek!