Skip to main content

Warmtepompboiler Thermia Calibra Cool

De Thermia Calibra Cool , een geavanceerde geothermische warmtepomp die ontworpen is om in alle seizoenen comfortabel wonen te bieden voor eengezinswoningen. Dit systeem blinkt uit in het leveren van efficiënte verwarming in de winter, natuurlijke koeling in de zomer, en een constante voorziening van warm water, terwijl het tegelijkertijd de energierekeningen verlaagt en een minimale ecologische voetafdruk achterlaat. Hieronder volgt een uitgebreide samenvatting van de productkenmerken.

Werking en Voordelen

Duurzaam & Efficiënt

De Calibra Cool benut de geothermische energie, waardoor CO2-emissies tot 80% kunnen worden verminderd in vergelijking met traditionele systemen. Dit helpt bij het behalen van de EU-doelstellingen voor duurzame energie en zorgt voor lagere energiekosten.

Ultra-stil ontwerp

Het nieuwe mechanische ontwerp maakt de Calibra Cool tot een van de stilste warmtepompen op de markt, met een werkgeluidsniveau van slechts 29 dB, wat lager is dan fluisteren.

Verwarming & natuurlijke koeling

Door middel van een invertergestuurde compressor past de warmtepomp de snelheid aan op basis van de behoefte, wat resulteert in optimale prestaties zowel voor verwarming in de winter als voor natuurlijke koeling in de zomer. Dit zorgt voor een comfortabel binnenklimaat het hele jaar door.

Innovatieve Warmwaterproductie

Met het geïntegreerde Tap Water Stratification (TWS) systeem produceert de Calibra Cool 15% meer warm water, sneller en op een hogere temperatuur dan traditionele systemen, wat leidt tot kostenbesparingen en een grotere beschikbaarheid van warm water.

Slimme controle

Met de Thermia Online app kan de warmtepomp op afstand worden gemonitord en bestuurd via smartphones en tablets, wat extra gemak biedt voor gebruikers.

Geschikt voor diverse woningen

De Calibra Cool is ideaal voor zowel nieuwe, energiezuinige huizen als renovatieprojecten, dankzij de flexibele toepasbaarheid voor vloerverwarming, radiatoren, en koelsystemen zoals ventilatorconvectoren.

Gebruiksvriendelijke bediening

Een touchscreen kleurenscherm met intuïtieve iconen maakt de bediening van de warmtepomp eenvoudig en gebruiksvriendelijk.

Werking

De Thermia Calibra Cool haalt energie uit de grond met behulp van een inverter-gestuurde compressor die efficiëntie en comfort biedt door de snelheid aan te passen aan de werkelijke behoefte. Deze technologie ondersteunt zowel de verwarming van de woning als de productie van warm water en biedt tevens een natuurlijke koelfunctie door warmte uit het huis te absorberen en af te voeren via het grondcircuit.

Conclusie

De Thermia Calibra Cool staat aan de voorhoede van geothermische warmtepomptechnologie, met zijn vermogen om energie-efficiëntie, comfort en duurzaamheid te combineren in één systeem. Of het nu gaat om het verwarmen in de winter, koelen in de zomer, of het leveren van warm water, de Calibra Cool biedt een omvattende oplossing die voldoet aan de behoeften van moderne huishoudens en tegelijkertijd bijdraagt aan een groenere planeet.

Interesse? Ga voor een vrijblijvend gesprek!