Skip to main content

Laadpalen

Ontdek onze Easee laadpaal!

Een laadpaal van hoge kwaliteit uit Noorwegen. Een zeer morden en flexibele wallbox die laden eenvoudiger en toch efficiënter maakt.

Lees meer over de Easee laadpaal

Financieel voordeel particulieren

Wil je als particulier investeren in een elektrische laadpaal? Dan kan je genieten van de volgende financiële voordelen:

  • Belastingvermindering: sinds 1 september 2021 kan je genieten van een belastingvermindering van 45%. Het maximumbedrag is bepaald op € 1.500 per laadpaal. Dit fiscaal voordeel neemt af met de jaren. Vanaf 2023 krijg je nog maar 30% terugbetaald en in 2024 strandt dat belastingvoordeel op 15%.
  • Verlaagd btw-tarief: is je woning minstens 10 jaar oud? Dan kan je voor de plaatsing van een laadpaal thuis genieten van het verlaagde btw-tarief van 6% (i.p.v. 21%) op zowel de arbeids- als materiaalkosten.
  • Vrijstelling verkeersbelasting: automobilisten die 100% elektrisch rijden kunnen rekenen op een vrijstelling op de jaarlijkse Verkeersbelasting en de Belasting op Inverkeerstelling. Dit geldt ook voor salariswagens, maar niet voor hybride wagens.

Voorwaarden: om van dit fiscaal voordeel gebruik te kunnen maken, moet je laadpaal beschikken over slimme sturing en werkt hij op groene stroom.

Financieel voordeel ondernemingen, vennootschappen & zelfstandigen

Ondernemingen kunnen een deel van hun parking inrichten tot een (publiek) laadstation. De overheid moedigt dit zelfs aan en biedt een mooi belastingvoordeel aan ter compensatie van de investering:

  • Belastingvermindering: sinds 1 september 2021 geniet je als bedrijf van wel 200% belastingaftrek voor de aanschaf van een elektrische laadpaal tot 31 december 2023. Daarna daalt het belastingvoordeel naar 150%. Kies je er als bedrijf voor om bij je werknemers thuis een elektrische laadpaal te plaatsen? Dan is die aankoop 100% fiscaal aftrekbaar.
  • Terugbetaling elektriciteit: de elektriciteit die de laadpaal verbruikt om de elektrische auto’s te laden, is sinds 2020 voor 100% fiscaal aftrekbaar (i.p.v. 75%).
  • Verhoogde investeringsaftrek voor bedrijven: plaats je als onderneming een laadstation? Dan kan je rekenen op een verhoogde investeringsaftrek voor laadpalen. Deze bedraagt 35% in 2023 en daalt jaar na jaar tot aan 13,5% in 2027.

Interesse? Ga voor een vrijblijvend werfbezoek!