Skip to main content

Lucht-water warmtepomp Thermia Athena (gebouwen)

De Thermia Athena, een geavanceerde lucht/water warmtepomp die is ontworpen om huizen en gebouwen met meerdere wooneenheden te voorzien van efficiënte verwarming, koeling, en sanitair warm water. Het apparaat staat bekend om zijn hoge energieprestaties, waardoor gebruikers tot 75% kunnen besparen op energiekosten. Hier volgt een uitgebreide samenvatting van de Thermia Athena, met inbegrip van de productkenmerken, werking en voordelen:

Kenmerken en Voordelen

Energiebesparing

De Athena warmtepomp zorgt voor een besparing tot wel 75% op energiekosten, dankzij de invertertechnologie die de warmtevraag van de woning volgt, wat zorgt voor een hoog rendement en een verlaagde ecologische voetafdruk.

Geavanceerde technologie

De Athena is een invertergestuurde warmtepomp met Enhanced Vapor Injection (EVI)-technologie, waardoor deze weersveranderingen en seizoenschommelingen kan nivelleren voor een constant hoge efficiëntie.

Scandinavisch design

De Athena warmtepomp is ontworpen met een discreet Scandinavisch design dat in elke woning past. De eenvoudige binnen- en buiteninstallatie zorgt voor jarenlang probleemloos gebruik.

Maatwerkoplossingen

Geschikt voor diverse verwarmingssystemen en biedt flexibiliteit met vier binnenunits om aan specifieke energiebehoeften te voldoen, zelfs in renovatieprojecten.

Duurzame energie

Door 75% minder broeikasgassen uit te stoten en effectief te werken bij temperaturen tot -20 °C, biedt de Athena een milieuvriendelijke verwarmingsoplossing. De fluisterstille werking, met een geluidsniveau van slechts 32 dB(A), en de capaciteit om ruim voldoende sanitair warm water (300 liter) te leveren, maken deze warmtepomp bijzonder aantrekkelijk.

Warm water oplossingen

Met een geïntegreerde warmwatertank van 300 liter en TWS-technologie levert de Athena 15% meer sanitair warm water, sneller en tegen lagere kosten dan traditionele systemen.

Verwarmen en koelen

De warmtepomp kan de energie uit de buitenlucht concentreren om warmte te produceren voor de woning via radiatoren, vloerverwarming of ventilatorconvectoren, en biedt ook de mogelijkheid tot koeling in de zomer.

Werking

De Thermia Athena warmtepomp haalt energie uit de buitenlucht en zet deze om in warmte voor het verwarmingssysteem van de woning. Dit proces wordt omgekeerd voor koeling in de zomer. De intelligente controller van Athena optimaliseert de prestaties om de laagst mogelijke bedrijfskosten te bereiken, terwijl het systeem harmonieus samenwerkt met vloerverwarming, radiatoren en andere verwarmingssystemen.

Conclusie

De Thermia Athena lucht/water warmtepomp vertegenwoordigt een toppunt van innovatie binnen de reeks veelzijdige warmtepompen van Thermia, ontworpen met tientallen jaren ervaring. Deze warmtepomp combineert superieure energie-efficiëntie met milieuvriendelijke prestaties, stil werken, en een stijlvol design. De Athena biedt een complete oplossing voor duurzame verwarming, koeling en warm water, en is geschikt voor zowel nieuwe woningen als renovatieprojecten, waardoor het een ideale keuze is voor de toekomst van groene energie in huis.

Interesse? Ga voor een vrijblijvend gesprek!